Qrafik və Veb Dizayn

Niyə Code Academy-də Qrafik və Veb Dizayn təhsili?

Aytac Həsənova

Uşaqlıq arzusunun arxasınca gedən, fərqli sahələrdən keçən, çətin də olsa sonunda sevdiyi peşəyə yiyələnən Aytacın hekayəsi ilə tanış olaq.

Adım Aytacdır, Teas Press nəşriyyat evində qrafik dizayner kimi işləyirəm. Bu sahə üzrə mən uşaqlıqdan həvəsli idim. Daha sonra rəssamlıqdan əl qabiliyyətim olduğu üçün  məktəb vaxtı olanda rəssamlığı istədim. Əl işim istəyirdim ki təqdim olunsun. Evdən ikinci qrupa verdilər. İkinci qrupa hazırlaşdım, girdim. Sadəcə orda oxumaq istəmədim. Bir kurs oxudum. Ordan da çıxdım. Qərara gəldim ki, işləyim, öz qazancımla hazırlaşım instituta. Fərqi yoxdu hansi institut olur..Sadəcə əlimdə ali təhsil olsun deyə… Qida mühəndisliyinə qəbul oldum. Qida mühəndisliyini oxudum. Bitirəndən sonra da dedim ki, yox, bu sahə də mənlik deyil. Code Academy ilə rastlaşdım. Bu sahəyə çatmaq üçün, müxtəlif sahələrdən keçmişdim. Həvəskar bir dizayner kimi işləmişdim. Amma çox qısa müddət.. Özümü sınamaq üçün işləmişdim. Ondan sonra isə, şəxsi bir marketdə kamera monitor operator kimi işləmişəm. Belə…Çətin olmağına oldu… Amma yenə də, ailə baş tacıdır deyə, sözlərindən çıxmaq olmur. Məqsəd nədirsə, o da olmalıdır. Belə... Gəldim buraya kimi. İndi razıdırlar. Pul qazandığıma görə yox…Bu pilləyə gəlib çıxdığıma, məndə olan dəyişiklikləri gördükləri üçün!